Runboard.com
You're welcome.
Community logo


runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

 
Ernie166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 05-2005
Posts: 691
Reageer | Citeer
koplamp "wit geslagen"


Ik heb wat eigenaardigs; mijn koplamp is van binnen bedekt met een wit soort van poeder. Geen idee hoe zo iets heeft kunnen gebeuren maar het zit er echt in.

Eerst dacht ik nog aan vocht maar je komt er snel genoeg achter dat er echt een witte substantie aan de binnenkant van de kamp kleeft.

Ik heb recent wat problemen gehad met de verlichting. Hierbij is o.a. een deel van de stekkerverbinding naar de lamp (plastic deel) weggesmolten. E.e.a. ging met een redelijke stank gepaard. Misschien dat een deel van het verbrande plastic zich heeft afgezet in mijn lamphuis ?

Hoe dan ook, een nieuwe koplamp kost volgens de onderdelen CD EUR 325,- incl (weet iemand hoeveel een conventionele koplamp compleet bij Tuynder kost ?) dus derhalve de vraag, kun je een koplamp open maken ?

Ik weet dat het glas geklemd zit met een paar metalen clips. Als je deze loshaalt krijg je het glas er nog steeds met geen mogelijkheid vanaf. Zal wel gekit zitten of zo. Op een gegeven moment moet je zo veel kracht zetten dat je bang bent het glas te breken. E.e.a. heb ik wel eens geprobeerd met een “schade” lamp die ik tezamen met een stelletje onderdelen had gekocht. Die lamp heb ik (helaas) weert doorverkocht dus zodoende kan ik ook niet meer verder "oefenen" op de lamp.

Verder heb ik de vraag wat je allemaal moet demonteren om de lamp zelf te kunnen demonteren. Het gat voor de goede orde om het rechter exemplaar.

Tot nu toe heb ik ban alles geprobeerd om de lamp in gemonteerde toestand weer schoon te krijgen. Het is me gelukt om met een buigbaar staafje, voorzien van wat poetsdoek, door het gat van de stadsverlichting, een heel klein deel van het glas te reinigen. Het is echter onbegonnen werk om alles zo schoon te krijgen. Dus ik zal e.e.a. toch moeten gaan demonteren. En derhalve went ik me maar eens tot jullie. Wie heeft er ervaring met het demonteren van een koplamp ?


Laatst gewijzigd door Ernie166, 11/Feb/2006, 16:45
11/Feb/2006, 16:39 Link to this post Verzend Email aan Ernie166   Verzend persoonlijk bericht aan Ernie166
 
Willem166V6 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 03-2005
Lokatie: Borculo (of all places...)
Posts: 1289
Reageer | Citeer
Re: koplamp "wit geslagen"


Komt zeker door dat verbrande spul , je hebt toch geen zwaardere lamp erin gehad omdat je meer licht wilde hebben? Unit is inderdaad gekit . je zou in ieder geval de gehele unit eruit moeten halen en in een emmer met reinigingsvloestof kunnen leggen , iets anders weet ik ook niet ....helaas.
Ik zal s ff kijken op m'n CD , plaats ik wel tzt hiero de handleiding.

---
Lost Places Fotografie


Alfa 166 3.0 V6 Super
11/Feb/2006, 17:26 Link to this post Verzend Email aan Willem166V6   Verzend persoonlijk bericht aan Willem166V6
 
Ton001 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 10-2005
Lokatie: Lewedorp - The Netherlands
Posts: 11605
Reageer | Citeer
Re: koplamp "wit geslagen"


Unit kan er uit. Bumper laten zakken aan de kant van de unit die eruit moet.

Volgens mij is het bij de 166 een heel eind hetzelfde als het openen van een unit van een 156....in de oven ermee!
 emoticon

Gewoon de lijm/kit rand dusdanig warm stoken dat de behuizing los kan worden gehaald van het glas. Het terugzetten van de beide onderdelen met een kit/lijm nadat de boel eerst grondig is gereinigd.
Bij de 156 was dit een manier om GTA lampen een stuk goeiekoper te verkrijgen!

Ik heb het zelf nooit geprobeerd. Voor een lamp bij Tuynder moet je ff een mailtje sturen. Ik heb de laatste prijsopgaaf van 04 mei 2005 en toen was een unit kompleet €180,60 ex btw voor het type zonder Xenon.---
C.A.R.S.=(nog steeds) Ton001
http://www.hetBurgerCollectief.nl
11/Feb/2006, 17:38 Link to this post Verzend Email aan Ton001   Verzend persoonlijk bericht aan Ton001 MSN Blog
 
Ernie166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 05-2005
Posts: 691
Reageer | Citeer
Re: koplamp "wit geslagen"


Kit dus. Bij mijn laatste AR 164 heb ik het glas ook eens gedemonteerd en daar zal alles gewoon "los". Kwestie van clipje demonteren, beetje "wagelen" en je hebt het glas in je handen. Er handig als je bv vocht in de unit hebt zitten.

Ik zag elders ook al een stukje over slechte verlichting. Ben ik het helemaal mee eens. Ik moet soms in de weerspiegeling van de achterkant van mijn voorganger kijken of mijn lampen het nog doen. Ik hoop dat de facelift AR166 dat probleem meteen heeft aangepakt.

Maar voor de goede orde; ik heb niks vreemds gedaan met de lamp. Er zaten gewone 55W H7's in en een doodordinair stadslicht lampje van ik meen me te herinneren 7W. Hoe vreemd het ook klinkt, die laatste verdenk ik van de problemen. Vraag me niet hoe maar dat is eigenlijk het enige lampje wat echt in het reflector huis zeteld. De dimlicht lamp (H7) zit achter een soort van prisma en is dus eigenlijk afgeschermd van de reflector.

Ik heb ook al eens gekeken naar die 100W H7's maar ik durf dat echt niet aan. Naast de hitte in je lamphuis loopt er dus ook een twee maal zo hoge stroom door je bedrading. En alles in een auto is al super minimaal berekend dus ik denk dat naast je lamp de bedrading wel eens erg heet zou kunnen worden.

Gezien de prijs van een nieuwe lamp (bedankt Ton); heeft iemand een goed adres voor gebruikte AR166 onderdelen ? Ik ken de onderdelenlijn en de firma Heckman (Amersfoort) maar verder eigenlijk niet veel. Iemand nog een tip ? Of weet iemand misschien of er ook imitatie verlichting te koop is voor de 166 ?
13/Feb/2006, 20:27 Link to this post Verzend Email aan Ernie166   Verzend persoonlijk bericht aan Ernie166
 
Ton001 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 10-2005
Lokatie: Lewedorp - The Netherlands
Posts: 11605
Reageer | Citeer
Re: koplamp "wit geslagen"


Deze kwam ik ook nog tegen, is ook nieuw maar nog goedkoper dan Tuynder.

http://www.vdbraak.nl/nieuw.htm

Of via de onderdelen zoeker:
http://onderdelenzoeker.nl/index.php

Zo zullen er ongetwijfeld meerdere sites zijn waar nieuw spul goedkoop aan te schaffen valt en ook waar tweede hands spul wordt aangeboden.

Bij v.s. Braak kun je ook terecht voor tweede hands onderdelen. Echter is de site nog niet klaar op dat punt maar je kunt een mailtje sturen aangaande het gevraagde.

Suc6!


---
C.A.R.S.=(nog steeds) Ton001
http://www.hetBurgerCollectief.nl
14/Feb/2006, 11:34 Link to this post Verzend Email aan Ton001   Verzend persoonlijk bericht aan Ton001 MSN Blog
 


Reactie toevoegen

U bent niet ingelogd (Aanmelden)