Runboard.com
You're welcome.
Community logo


runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

 
cars11 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 02-2004
Lokatie: Lewedorp
Posts: 678
Reageer | Citeer
Leuke auto!


Vindt ik helemaal niet verkeert!

Een Deense ontwerper die in Amerika auto´s ontwikkelt met een Duits hart. Dan mag je met recht spreken van wereldauto´s.

Fisker Coachbuild heeft op de IAA in Frankfurt twee modellen onthuld. De auto´s zijn in de afgelopen maanden in een designstudio ontwikkeld en gaan volgend jaar in een oplage van 150 stuks per model in productie. In april 2006 start de productie – dat is precies een jaar nadat Fisker Coachbuild zijn poorten heeft geopend.
Fisker Coachbuild is een initiatief van Henrik Fisker. Deze van huis uit Deens ontwerper is in het verleden onder meer verantwoordelijk geweest voor de lijnen van de Aston Martin DB9. Het eerste model uit zijn eigen studio is de Tramonto. Deze cabriolet is gebaseerd op de Mercedes-Benz SL55 AMG. Standaard is die voorzien van een 5,5-liter V8 met 493 pk. Daarmee kan de auto in 4,5 seconden van 0 naar 100. Voor wie wat meer wil dan de kracht die deze motor is de SL ook levert, is er het Performance Plus Package. De Tramonto wordt dan naar tuner Kleemann gebracht die de auto voorziet van een compressor. Dan komt de kracht op 610 pk en kan de auto in 3,6 seconden van 0 naar 100 gaan.

De voornaamste verandering die Fisker aan het ontwerp van de SL heeft gedaan is de achterzijde van de auto korter maken en de voorzijde optisch langer. Zo krijgt de auto volgens de ontwerper een krachtiger uitstraling. De bumpers zijn zoveel als mogelijk weggewerkt.
Het tweede model van Fisker Coachbuild is de Latigo. Dit model heeft de BMW 6-serie als basis. Standaard heeft de Lagito de 4,8-liter V8 met 367pk. Wie een BMW M6 als basis wil voor zijn ombouw heeft de beschikking over 550 pk. Het ontwerp is vooral achter de C-stijl aangepast. “Zodat de spatborden beter over het achterwiel vallen,” aldus Fisker. Zowel de voor- als achterzijde zijn ingekort en op de motorkap is een zogeheten ´powerdome´ geplaatst.

http://msn.autoweek.nl/newsdisp.php?ID=4004&ref=msn&cache=no

Bekijk de foto's maar eens!


---
C.A.R.S. = Cuore Alfa Romeo Sportivo.
http://www.alfaromeo166club.nl
15/Sep/2005, 16:31 Link to this post Verzend Email aan cars11   Verzend persoonlijk bericht aan cars11
 


Reactie toevoegen

U bent niet ingelogd (Aanmelden)