Runboard.com
You're welcome.
Community logo


runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

Pagina:  1  2  3  4  5 ... 8  9  10 

 
Ton001 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 10-2005
Lokatie: Lewedorp - The Netherlands
Posts: 11605
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


citaat:

Johan185 Schreef:

Ton, wat houd je tegen dan? Of sta je met een lekke band op dit moment? emoticon

Wat me tegenhoud? Nou... emoticon ?
In de herfst gaat er een nieuwe kachelradiator in Bella, dan is ze weer z.g.a.n. en hoop ik nog vele jaren met haar te mogen rijden zonder al teveel kosten.
Maar een QP voor erbij?! Jammer dat je die niet kunt 'time sharen'.
 emoticon---
C.A.R.S.=(nog steeds) Ton001
http://www.hetBurgerCollectief.nl
7/Oct/2010, 20:11 Link to this post Verzend Email aan Ton001   Verzend persoonlijk bericht aan Ton001 MSN Blog
 
dvanderp71 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 12-2007
Lokatie: Amsterdam
Posts: 991
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


De volgende ochtend vroeg belde ik met Ferrari, om te vragen naar de historie. Ferrari houdt in hun systemen belangrijke onderhoudszaken bij, met name of garantie-reparaties en terughaalacties zijn uitgevoerd en of er schades zijn geconstateerd. Dit werkt internationaal. In 1998 waren de bougiekabels vervangen en in 1999 de katalysatoren, bij 26.000km. Er was ook een probleem gerapporteerd met waterlekkage in het interieur (door de ramen?). Ik had wel gezien dat het leer op de bestuurdersstoel door vocht wat verkleurd was aan de raamzijde. Dit klopte allemaal wel, ook geen schokkende dingen. Toen besloot ik dat het interessant genoeg was om mee door te gaan.
Ik kreeg de eigenaar alleen niet te pakken en diezelfde morgen was de advertentie weg... Au. De belangstelling was aanzienlijk omdat de eigenaar hem laag had geprijsd, hij moest er om financiele redenen snel vanaf. Ik vermoed dat hij toen een koper had. Ik balen, maar was het alweer snel vergeten - ook weer een probleem minder, nietwaar.
Anderhalve week later was ik aan het surfen en zocht ik nog een keer, dat deed ik een paar dagen per week want het bleef gonzen in mijn achterhoofd. Ineens was daar de advertentie weer terug, en voor een nog lagere vraagprijs dan voorheen! Dit Ik heb toen de knoop doorgehakt en heb de telefoon gepakt, de man uitgehoord over wat ik nog wilde weten, en een prijs afgesproken. Binnen een uur hadden we een koopcontract heen en weer gefaxt en was ik officieel eigenaar van een Ferrari…!!

Goed, ik was dus de verplichting aangegaan om een Ferrari te kopen. Maar 1 keer gezien, niet proefgereden… en veel onderdelen voor zo'n auto gaan x12 als er een probleem is. 100 euro per klep is voor een 8 klepper nog net te doen, maar voor een auto met 48 kleppen? En dat is alleen nog maar de onderdelenprijs. Had ik alles wel gezien, alles bekeken? Ik heb slecht geslapen die nacht.
De eigenaar was een wat stug persoon en het zou blijken dat ik nog meer met hem te stellen zou krijgen...
Er was nog veel te doen - over de weg rijden ging niet, de auto was te laag en een exportkenteken kan je om vage redenen niet krijgen als een auto geen TüV meer heeft. Hij moest dus getransporteerd worden. Bij garage Neef in Ankeveen, een erg prettig bedrijf overigens, vond ik een oprijwagen. Iets dat mij ideaal leek om te gebruiken hiervoor (ik heb geen E rijbewijs). Het bed van de auto was wel niet helemaal vlak, er zat een knik in, maar ik dacht dat dat wel zou loslopen. Een week na de afspraak toog ik onderweg, met een pak geld op zak en een grote vrachtwagen. Eenmaal gearriveerd zie je de tweede keer altijd meer dingen… een krasje hier, een vlek in het interieur daar, de Cavallino op de achterklep die een diefstalpoging kranig geweerd had, de centrale vergrendeling met kuren… waar ben ik aan begonnen??
Ook bleek dat ik de uitdaging van het meenemen onderschat had. De auto kon met geen mogelijkheid op de oprijauto die ik had meegenomen! De achterkant ervan was te hoog, de oprijplaten te kort en de GT te laag… een combinatie die ervoor zorgde dat het erop rijden echt niet lukte. Bovendien was de knik in het bed te hoog - ik had met de wielbasis van de auto 10 centimeter hoogte in het midden, de oprijwagen vroeg om 15.
Voor iedereen teleurstellend, toog ik weer huiswaarts. De eigenaar was not amused. Bij garage Neef hadden ze gelukkig wel begrip voor de situatie, en hij bood me met korting een andere oprijwagen aan die een minder grote knik in het bed had. Gecombineerd met een tweede set rijplaten zou het nu wel moeten lukken. "Is die ook met B-rijbewijs te rijden?" Antwoord:"Errrr. Ja, dat gaat wel…."… (…). Hmm, echt?
Dit liet ik aan de eigenaar weten, en een afspraak gemaakt voor het erop volgende weekend, alles was in orde.
Op dinsdag probeerde de eigenaar mij overdag te bellen. Ik zat in bespreking en kon hem later pas terugbellen, maar kreeg hem niet te pakken. Eenmaal thuis bleek dat hij mij een mail had gestuurd waarin hij aangaf erg verbolgen te zijn over de situatie, hij de auto inmiddels aan iemand anders had verkocht en mijn aanbetaling ging houden vanwege de grieven die ik hem bezorgd had. Whisky Tango Foxtrot dacht ik bij mezelf.
7/Oct/2010, 20:58 Link to this post Verzend Email aan dvanderp71   Verzend persoonlijk bericht aan dvanderp71
 
Paco166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Moderator

Geregistreerd: 04-2008
Lokatie: Drunen
Posts: 16001
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


en toen, en toen, en toen......

 emoticon

---
Alfa Romeo 166 2.4JTD mei ‘02 - Blu Odissea
Alfa Romeo Spider S2 mei '79 - Nero
7/Oct/2010, 21:17 Link to this post Verzend persoonlijk bericht aan Paco166
 
Jos234 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 05-2008
Lokatie: Linne, Limburg
Posts: 5508
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


idd...zit op het puntje van me stoel.....


---
166 2.4 20V JTDm Distinctive Sportronic
Spider 2.0 TS7/Oct/2010, 21:21 Link to this post Verzend Email aan Jos234   Verzend persoonlijk bericht aan Jos234
 
dvanderp71 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 12-2007
Lokatie: Amsterdam
Posts: 991
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


Een QP timesharen kan vast wel, Ton - vanuit een stichting met diverse clubleden? emoticon

Ok, laatste beetje van het verhaal voor vandaag - moet ook nog slapen straks!

Een dag later kreeg ik hem te pakken. Veel discussie volgde, de auto was al opgehaald en mijn aanbetaling kon ik naar fluiten wat hem betreft. Ik was er stuk van. Later die dag nog eens gebeld, nog meer discussie. Oef. Dit is niet zoals zoiets moet gaan! Dit moet toch iets moois zijn??

Ik heb hem die avond een mail gestuurd waarin ik aangaf het er niet mee eens was, hem aansprak op zijn eer en contractaansprakelijkheid, en ging daarna slapen met een erg vervelend gevoel. De avond erop kreeg ik ineens een sms bericht. Mijn mail had gewerkt! Hij had de auto terug laten halen en wilde hem toch aan mij gunnen, maar dan moest ik hem ook direct ophalen. Tjonge jonge jonge, wat een emotionele achtbaan was dit inmiddels geworden…
Dat weekend ging ik dus alsnog onderweg. Vrijdagmiddag toog ik richting Dusseldorf met de andere vrachtwagen. Onderweg merkte ik dat de snelheidsmeter niet alleen snelheidsmeter was maar ook tachograaf. Hmm… mocht ik hier wel onderweg mee zijn?? Soit, ik ben hier nu, nu ook doorzetten.
Op weg ernaar toe kwam ik bij een tankstation weer een 550 Maranello tegen, het broertje van de 456. De duvel speelde dus nog altijd mee…

Morgen weer meer, nu slapie doen!
7/Oct/2010, 21:35 Link to this post Verzend Email aan dvanderp71   Verzend persoonlijk bericht aan dvanderp71
 
Yuri166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Administrator

Geregistreerd: 09-2005
Lokatie: ´s Gravenwezel (B)
Posts: 16927
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


Wat een verhaal zeg.... tot nu toe toch in ieder geval... Als je nu snel slaapt, dan kan je zometeen de rest vertellen...

Maar om de opmerking over de RZ een beetje te relativeren... wil ik even kwijt dat die auto voor mij echt een droom is. Al vanaf het moment dat ie uit kwam. Ben er dus ook echt trots op er een te hebben, en geniet er van als ik er mee bezig ben. Maar er is een merk dat die droom overstijgd, en dat is een Ferrari. Laten we dat dan maar de ultieme droom noemen. Al zou ik niet kunnen kiezen welke het zou moeten worden... Liefst allemaal... emoticon

Echt 1000 maal emoticon dat je dit hebt gedaan! En ik ga het met belangstelling volgen.

---
2000 Alfa 166 3.0 V6 24v Super †
1993 Alfa RZ (Project)
1994 Alfa 155 V6
2007 Alfa 159 SW 1.9 JTD 8v

Off Topic:
2008 Fiat 500 1.3 JTDm Pop
7/Oct/2010, 21:55 Link to this post Verzend Email aan Yuri166   Verzend persoonlijk bericht aan Yuri166
 
dvanderp71 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 12-2007
Lokatie: Amsterdam
Posts: 991
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


Bij aankomst ging het contact met de eigenaar wat gemengd, zeg maar. De auto bekeken, was de beweegbare spoiler aan de achterzijde bij de laatste keer daar wel zo los aan zijn bevestiging? Ik wist eigenlijk wel zeker van niet. Het verhaal klopte dus wel, de auto was inderdaad opgehaald geweest en weer teruggebracht, maar in de tussentijd wel beschadigd. Verdorie. Maar ik had er intussen zoveel emotie inzitten dat het me niet meer uitmaakte, ik wilde hem gewoon meehebben en daarmee basta.
Het opladen was nog een verhaal apart. De auto was zo laag en de constructie met twee sets oprijplaten zou wel werken, maar een beetje gevaarlijk zag het er wel uit. Ik besloot de eigenaar het erop rijden te laten doen terwijl wij de platen en dergelijke in de gaten hielden - bedenkend dat het van een plaat afvallen van de auto veel erger en duurder zou zijn dan de koppeling. Uiteindelijk lukte het, maar de eigenaar slaagde er wel nog in om de koppeling lichtjes aan het roken te krijgen… aargh. Waarom wilde ik dit ook alweer….??

Soit, papierwerk geregeld, en toen bedacht ik mij dat er nog diverse dingen bijhoorden als een reservewiel, een krikset en een gereedschapskoffer. Allemaal erg dure dingen, die er bij de eerste inspectie bijzaten, maar die ik nu niet had gezien. De eigenaar verzekerde mij, het zit allemaal in de kofferbak. Iets dat ik niet meer kon controleren nu de auto achterstevoren op de oprijwagen stond… hmmm.
Soit, ik wilde weg. Papierwerk geregeld, betaald en onderweg. Het opladen had al zolang geduurd dat het intussen donker was geworden. Om twee uur 's nachts waren we uiteindelijk thuis, niet meer langs de stalling gegaan maar de oprijwagen compleet met Ferrari voor de deur in Amsterdam geparkeerd want afladen daar hadden we geen trek meer in…
Weer slecht geslapen. Zou hij er nog wel staan? Jawel hoor, vroeg opgestaan en de auto afgeladen bij de stalling. De oprijwagen teruggebracht en de rest van het weekend even iets anders gedaan… ik was er gek genoeg even klaar mee!
De week erop begonnen met de inventarisatie. In elk geval was natuurlijk een grote onderhoudsbeurt noodzakelijk, en voordat er ook maar aan een rit naar de RDW gedacht kon worden moest eerst de ophanging hoger, te beginnen met de achterzijde. Dit is een soort niveaumat systeem, waar een systeem met normale veren en schokdempers is opgewaardeerd met een niveauregeling die werkt op de stuurbekrachtigingspomp. Dus inclusief veerbollen a la Citroen. Op een Ferrari! Met hoogteregelaar en speciale schokdempers, gemaakt door Bilstein. Deze zijn eigenlijk hydraulische cilinders, omdat ze ook een deel van het wagengewicht dragen, en hebben instelbare demping door electronische regelaars bovenop. Uniek voor dit model auto, alleen via Ferrari verkrijgbaar, en een bekend zwak punt… maar ze kunnen worden gereviseerd.
Deze hoogteregeling werkte duidelijk niet meer. Ik was ervan uitgegaan dat men toch minimaal dit systeem zou hebben onderzocht, en had met dat uigangspunt geconcludeerd dat de pomp stuk zou moeten zijn, ook al werkte de stuurbekrachtiging nog wel. Dit is een ZF pomp die in twee fasen werkt, de eerste trap wekt 100 bar op voor de stuurbekrachtiging, de tweede trap gooit er nog eens 60 bar bovenop. Misschien was de tweede trap wel stuk? Een vergelijkbaar systeem wordt ook op sommige luxe BMW's zoals de e34 M5 gebruikt en de pompen daarvoor zijn goedkoop tweedehands verkrijgbaar. Ik had er zelfs al een via Marktplaats gekocht voordat ik op onderzoek uitging. Ik heb tenslotte geen drukmeter die 160 bar aankan! Toen toch eerst onder de auto gedoken om de hoogteregelaar te onderzoeken. Bingo. Deze regelaar wordt bestuurd vanaf een hefboom die op de stabilisatorstang gemonteerd is. Het verbindingsstukje tussen die hefboom en de regelaar lag los! Nouja zeg, zo eenvoudig... En dan te denken dat dit waarschijnlijk de reden dat de auto stilgezet was! Het verbindingsstukje had wel een beetje klemgezeten daardoor en dus beschadigd, waardoor ik een nieuwe nodig had. 100 euro verder (…) stond de auto achter weer op hoogte.
8/Oct/2010, 8:57 Link to this post Verzend Email aan dvanderp71   Verzend persoonlijk bericht aan dvanderp71
 
Maverick166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 03-2006
Posts: 439
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


Wat een verhaal (nachtmerrie?) tot nu toe, mijn emoticon groeit met de minuut. Zo'n voorgeschiedenis en dan ook nog eens ZO'N auto kopen van een particulier, brrrrr dat vind ik lef hebben hoor!

Maar ik ken mezelf wat dat betreft net zo goed: het emotionele bloed kruipt waar het eigenlijk niet gaan kan. Man, wat ga jij straks GENIETEN! Dan ben je die voorgeschiedenis binnen luttele seconden vergeten emoticon
8/Oct/2010, 9:24 Link to this post Verzend Email aan Maverick166   Verzend persoonlijk bericht aan Maverick166
 
Hanalfa Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Banned user

Geregistreerd: 07-2006
Lokatie: Veghel
Posts: 7135
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


Gruwelijk mooi verhaal,.. altijd doen toch zo'n aanbod,.. en de "leuke prijs" neem ik aan,.. emoticon

Was ooit eigenaar van een 328 GTB,.. moest hem verkopen wegens "prive" omstandigheden,.. doe ik dus nooit meer ,..dan maar 7 dagen droog brood,.. emoticon

Ooit kom hij weer terug,.. emoticon

Dan een F1 355,.. emoticonCiao,.Han,.. emoticon emoticon

Laatst gewijzigd door Hanalfa, 8/Oct/2010, 13:09


---
Ciao Han

AR 166 2.5 V6 1999

Ergens op stalling

AR Spider 3.0 12V 1997
AR GTV 2.0 V6 Turbo
AR 164 2.0 TS
AR 90 2.5 V6 QO
AR 33 1.4 IE SW

Lancia HPE 2.0 IE Executive
8/Oct/2010, 12:27 Link to this post Verzend Email aan Hanalfa   Verzend persoonlijk bericht aan Hanalfa
 
Gerben279 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 01-2009
Lokatie: Geleen
Posts: 7408
Reageer | Citeer
Re: Ferrari 456 GT


 emoticon emoticon emoticon emoticon

---
Gerben
Alfamaf

166 3.0 V6 24v Sportronic VSi


8/Oct/2010, 12:58 Link to this post Verzend Email aan Gerben279   Verzend persoonlijk bericht aan Gerben279
 


Reactie toevoegen

Pagina:  1  2  3  4  5 ... 8  9  10 

U bent niet ingelogd (Aanmelden)