Runboard.com
You're welcome.
Community logo


runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

Pagina:  1  2 

 
Areo Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 10-2011
Lokatie: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Posts: 133
Reageer | Citeer
radio aan/uit


Dit probleem doet zich voor na het starten v.d. bella.
Hier op het forum eens zitten neuzen in de archieven....stond eenzelfde euvel vermeld, iemand had als oplossing gevonden dat de radio op vol vermogen gezet moest worden zodra de radio geluid ging geven en dat dan dit aan/uit gedoe over was...dus ik de bella in...gestart..radio aan/uit...bij opkomend geluid het volume vol open gezet...en waarempel...het werkt...de radio blijft het gewoon doen...kan hem niet helemaal zacht zetten erna want dan begint het weer, maar met een redelijk volume valt de radio niet meer uit...snap er helemaal niets van...misschien dat 1 van de electronicatechneuten hier iets mee kan????of kan verklaren waardoor dit komt?

groet Leo

---
DRIVE IN LUXURY, DRIVE ALFA 166
14/Feb/2013, 10:42 Link to this post Verzend Email aan Areo   Verzend persoonlijk bericht aan Areo Blog
 
jan75 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 01-2013
Posts: 348
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


Hier hetzelfde, toevallig gisteravond ook op vol vermogen gezet (reed al 10 km zonder muziek) en inderdaad spelen. Ga nu de volumepotmeter eens volspuiten met contactspray eens kijken of dat helpt.

Jan

---
Alfa 166 2.5 V6 Azzurro Nuvola
14/Feb/2013, 11:30 Link to this post Verzend Email aan jan75   Verzend persoonlijk bericht aan jan75 Blog
 
Paco166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Moderator

Geregistreerd: 04-2008
Lokatie: Drunen
Posts: 16001
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


Hebben jullie DSP? Die versterker moet een inschakelsignaal krijgen. Misschien is dat gebrekkig.

---
Alfa Romeo 166 2.4JTD mei ‘02 - Blu Odissea
Alfa Romeo Spider S2 mei '79 - Nero
14/Feb/2013, 12:34 Link to this post Verzend persoonlijk bericht aan Paco166
 
Areo Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 10-2011
Lokatie: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Posts: 133
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


hai Pacco,

nee ...hier geen DSP...kheb maar een basic alfaatje hoor met een basic unit erin emoticon , dus ook geen foon of nav.

maar zou zo maar kunnen dat er iets met de potmeters is ?.....als dit euvel speelt, mijn bella is tenslotte ook al bijna 15 jaar our, zou me niets verbazen dat het van binnen een keer vuil wordt dan.

groet Leo







---
DRIVE IN LUXURY, DRIVE ALFA 166
14/Feb/2013, 18:11 Link to this post Verzend Email aan Areo   Verzend persoonlijk bericht aan Areo Blog
 
ThijsP Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 12-2011
Posts: 52
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


Zou kunnen de potmeter zijn, maar dan zou ik eerder ook andere klachten verwachten,aangezien ik denk dat de potmeters "digitaal" zijn. Mijn primaire verdachte zouden de koppelcondensatoren zijn. Vaak valt hierbij een kanaal weg, een draai aan de volumeknop is vak genoeg om het kanaal terug te brengen.

Laatst gewijzigd door ThijsP, 15/Feb/2013, 13:36


---
jtdm 20v, 2004
15/Feb/2013, 13:34 Link to this post Verzend Email aan ThijsP   Verzend persoonlijk bericht aan ThijsP Blog
 
Areo Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 10-2011
Lokatie: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Posts: 133
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


wat mij, bij terugdenken over het ontstaan van dit euvel, opvalt, is dat dit gebeurd is na het afkoppelen en weer aansluiten van de accu..ik probeerde of ik een ander probleem op kon lossen met deze handeling...zou dit iets stuk gemaakt kunnen hebben??...ik begrijp dat er voor het ics ook een soort van module of relais zit??
mogelijk dat deze hapert nu??...ik weet alleen niet waar deze zit.

groet leo

---
DRIVE IN LUXURY, DRIVE ALFA 166
15/Feb/2013, 21:46 Link to this post Verzend Email aan Areo   Verzend persoonlijk bericht aan Areo Blog
 
jan75 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 01-2013
Posts: 348
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


De volume knop van ICS volgespoten met contactspray, zit een mooi klein gaatje naast,
en het lijkt iets beter te worden. Maar even afwachten anders moeten we maar een andere opzoeken.

Jan

---
Alfa 166 2.5 V6 Azzurro Nuvola
16/Feb/2013, 10:57 Link to this post Verzend Email aan jan75   Verzend persoonlijk bericht aan jan75 Blog
 
Areo Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 10-2011
Lokatie: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Posts: 133
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


hai Jan...ik heb dat ics eens goed bekeken, maar er zitten geen potmeters in...alles digitaal aangestuurd...denk eerder dat er een eindtrap of zoals ergens eerder in een ander topic geopperd de dynamo.
s6 ermee...contact ander eric166jtd of ed164 even, die hebben ze liggen voor je voor een leuke prijs...ikzelf heb er de brui aan gegeven en ben ermee gestopt...ben nu al anderhalf jaar aan het vervangen en opknappen..vind het mooi geweest...heb um te koop gezet...mijn bella loopt als een trein, maar ga eens voor wat jongers kijken...

groet leo

---
DRIVE IN LUXURY, DRIVE ALFA 166
18/Feb/2013, 22:58 Link to this post Verzend Email aan Areo   Verzend persoonlijk bericht aan Areo Blog
 
dvanderp71 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 12-2007
Lokatie: Amsterdam
Posts: 991
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


Zal inderdaad een probleem met een condensator zijn. Die zijn vaak temperatuur- of spanningsgevoelig tegen het einde van hun levensduur. Dat is lastig zoeken soms, maar voor een techneut wel te vinden.
28/Feb/2013, 11:58 Link to this post Verzend Email aan dvanderp71   Verzend persoonlijk bericht aan dvanderp71
 
jan75 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 01-2013
Posts: 348
Reageer | Citeer
Re: radio aan/uit


Gisteren ICS ontvangen, kraakhelder beeld en geen aan/uit/aan meer.

Ben helemaal emoticon

Gr Jan


---
Alfa 166 2.5 V6 Azzurro Nuvola
7/Mar/2013, 9:43 Link to this post Verzend Email aan jan75   Verzend persoonlijk bericht aan jan75 Blog
 


Reactie toevoegen

Pagina:  1  2 





U bent niet ingelogd (Aanmelden)