Runboard.com
You're welcome.
Community logo


runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

Pagina:  1  2  3 

 
jitse281 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 01-2009
Lokatie: Boven in Groningen
Posts: 315
Reageer | Citeer
posticon Onderhoud missers...


Hallo mede clubleden,

Het zit me al een tijdje dwars dat we als consument steeds vaker bij de poot genomen worden, waarvan er jaarlijks ook nog eens meerderen worden uitgetrokken.

Wanneer ik kennis maak met een nieuwe garage doe ik net alsof ik geen snars verstand van auto's heb. Ik laat ze eerst een tijdje begaan, maak foto's voordat de auto naar de garage vertrekt en wanneer deze er weer van terug komt. Menig schade gevallen heb ik hierdoor kunnen verhalen op de garage door onderbouwde en digitaal vastgelegde bewijzen in de hand te hebben.

Lang hou ik dit niet vol omdat je nu eens voor het moment suprême komt te staan van de confrontatie. Dan pas doe ik het 1 en ander uit de doeken en kan ik me daaronder niet meer schuilen.

Wat ze je proberen wijs te maken om je over te proberen te halen om een onnodige dure reparatie uit te laten voeren. Welke rot smoes ze proberen te verzinnen om je ervan te overtuigen dat de duurbetaalde flauwekul aan reparaties door je strot te willen drukken is tegenwoordig met geen pen te beschrijven.

Wat ik nu graag zou willen dat er gebeurd is een landelijke verrassingsdag georganiseerd door b.v. de ANWB. waarbij de klant een onverwacht de garage in mag stappen om zonder pardon en gedeclareerd tegen eigen redelijk uurtarief mag sleutelen aan de auto's van de garagehouders en zijn monteurs en dat in hun eigen bijzijn.

Dit in de hoop dat men op de werkplek mijn auto weer net zo behandeld als hun eigen en zich de broek vol doen schij...... als ik begin met sleutelen.

En hoop dat autoclubs en verenigingen zich willen inzetten tegen dergelijke zorgeloosheden, ongeïnteresseerde zombies in blauwe overalls en uurtarieven die tegenwoordig gelijk liggen aan universitaire opgeleide mensen. emoticon

Ik open graag deze topic en hoop ermee een discussie op gang te krijgen die we als Alfa 166 - of in zijn geheel als Alfa club zouden kunnen dan willen starten om op landelijk niveau de tongen los te krijgen. emoticon

Bovendien roept bijna iedere garage waarbij je de vraag stelt of een auto als een Alfa Romeo 166 V6 kunnen onderhouden, ze in koor roepen dat dat kan. En dit terwijl ze nog geen enkel stukje speciaal gereedschap voor de auto in huis hebben. Niets kunnen repareren en alleen maar duur vervangen als 1e optie verkiezen en vaak niet eens meer tel. overleggen wanneer er dergelijke ingrepen op handen zijn. emoticon

Bij mij in het Noorden speelt dit probleem enorm tenzij je op 30 km afstand van je Alfa dealer woont, die er wel verstand van heeft.

Maar ja, die hebben dan 1 of ander service prijsje in de wacht weten te slepen en een grote troffé verschijnt er achter de balie en men denk de kennis en macht nu in handen te hebben en slaan de verwaande weg in.

Er is al een topic over garages en dealers, maar ook hier ontbreekt de inspiratie in daadkracht en ondernemen om hier iets aan te doen. Heel Nederland moet bezuinigen maar garage land gooit de uurtarieven naar € 58.- en besteld afther market materiaal die ze voor fabrieksprijzen in rekening brengen. en zo wordt je bedot dat kan ik nu aantonen.

Heb bij de zoon v/d baas gevraagd om achterlichtunits te bestelle en deze belde terug dat die wel € 100,- stuk kosten.

Ik antwoordde dat ik die wel voordeliger kon leveren en heb hem een printscreen van Misterauto doorgegeven.

http://www.mister-auto.nl/fl/achterlicht/alfa-romeo-166-936-3-0-v6-24v-936a1-226pk_v10008_g391.html

Bijde kanten waren stuk dus 2 x € 57,- leken me beter dan € 100,-

De units wedren besteld en er bleek slechts 1 aanwezig, maar de andere kan kon men van het zelfde merk ook voor € 65,- bestellen bij een ander bedrijf,

Uiteindelijk werd er € 83,- in rekening gebracht en dat is incl. BTW € 100,- alsnog.

En zo gaat het maar door.

Image

Het is gewoon van de zotte en het laatste woord is hierover nog niet besproken.

Zet de discussie op gang breng als club je standpunt naar voren en draag deze uit.

De mensen in de bouw hebben deze inmiddels begrepen en zo zijn er zoveel sectoren die even een schop in hun hol moeten hebben, maar ons volk is protest moe.

Het lijkt alsof de Nederlander er zelf niet meer in is gedesinteresseerd en zich als volgzame zombies, versuft rondlopen om zich zorgen te maken hoe ze hun volgende generatie Iphone's weer moeten financieren.

Mensen wordt weer eens wakker en laat je niet ieder wekend in slaap zingen door ongewassen talentenshows en soaps. emoticon

Maak eens wat los in garageland maar nog meer onder de mensen, die de verhogingen van belastingen, benzine accijnzen, garagetarieven onderdelenzwendel en ga zo maar door, jullie bedotten waar je bij staat.


 

Laatst gewijzigd door jitse281, 29/Sep/2013, 20:21


---
Jitse. AR 166 3.0 V6 distinctive sporttronic, full options.
29/Sep/2013, 20:08 Link to this post Verzend Email aan jitse281   Verzend persoonlijk bericht aan jitse281
 
arjan202 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd: 01-2008
Lokatie: Harreveld - The Netherlands
Posts: 10624
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


Beste bedragen...

---
166 2.4 JTD 10v Azzurro Nuvola 180 pk †
166 2.4 JTD 20v Rosso Siena 215 pk
Giulia nuova 1.6 Azzurro Le Mans
Spider Nuovo 3.0 V6 12v Nero Magic Pearl
29/Sep/2013, 21:11 Link to this post Verzend Email aan arjan202   Verzend persoonlijk bericht aan arjan202 MSN
 
jitse281 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 01-2009
Lokatie: Boven in Groningen
Posts: 315
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


Of niet dan,

Nu kan bruin dat wel trekken, maar menig een met een uitkering zal om deze reden geen Alfa aanschaffen.

En als die gast niet snel met een alternatief excuus of een verrekening komt dan ga ik procederen.

Pure duimzuigerij uit een prijslijst die hij niet op zijn crediteurenlijst heeft staan.

Maar wanneer je iets mankeert ben je compleet afhankelijk van die garages die je uit de problemen komen helpen op de oprit van je huis en dat hebben ze ook goed in de gaten.

Misbruik maken v/d situatie.

Dat wordt een vurenhouten ki.....

Laatst gewijzigd door jitse281, 29/Sep/2013, 21:37


---
Jitse. AR 166 3.0 V6 distinctive sporttronic, full options.
29/Sep/2013, 21:36 Link to this post Verzend Email aan jitse281   Verzend persoonlijk bericht aan jitse281
 
Ambros Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Moderator

Geregistreerd: 02-2012
Lokatie: Alphen NB
Posts: 2567
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


Dat is een van de redenen dat ik zelf ben gaan sleutelen en zelf alle onderdelen bestel. Scheelt enorm veel geld én (erg belangrijk) ik weet dat het goed gebeurd.
Als ik het zelf niet kan of er de ervaring niet voor heb ga ik naar Ed. Daar wordt ik goed geholpen en voor een eerlijke prijs met ondertussen wat gezellige Alfa praat.

De garage hier in de buurt waar ik af en toe kom voor noodgevallen en APK weet dat ik zelf sleutel en alles nakijk...daar krijg ik dus ook wel goede service emoticon

Vreemde voor wat betreft de onderdelen vind ik: de garages moeten nu toch onderhand wel weten dat de consument door internet heel goed weet wat een onderdeel ongeveer moet kosten...toch rekenen ze vaak nog belachelijke prijzen hiervoor... emoticon

---
166 3.0 V6 24V Super
Q2 differentieel, GTA nokkenassen, GTA vliegwiel & koppeling, Madeno einddemper, Bilstein B8 met Eibach, EBC Redstuff & Squadra tuned
29/Sep/2013, 21:38 Link to this post Verzend Email aan Ambros   Verzend persoonlijk bericht aan Ambros Blog
 
Paco166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Moderator

Geregistreerd: 04-2008
Lokatie: Drunen
Posts: 16001
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


Een goede garage waar je niet belazerd wordt en waar ze rekening houden met je wensen is een waardevol en zeldzaam iets. Gelukkig zijn het niet allemaal van die urenverslinders.

Waar het volgens mij mis gaat, is dat de meeste dealer garages bergen geld verdienen aan onderhoud aan lease auto's. Meestal hebben ze zelf aandelen in de leasemaatschappij, dus het geld zingt in een cirkeltje rond en komt bij iedereen terecht behalve bij de de eigenaar van een particuliere auto. Uit principe breng ik mijn auto dus never nooit bij een dergelijke garage naar binnen. Voorwaarde van mij is dat ik in de werkplaats mag komen kijken (bij de dealer moet je voor de balie blijven), dat ik bij bijzonderheden de monteur te spreken krijg, en dat ze de kosten onderbouwen en bij hoge kosten vooraf overleg plegen met mij. Als er dan ook nog de keuze is tussen toepassen van nieuw OEM, after market of gebruikte onderdelen zit je helemaal goed.
Er zijn nog best goede dealers, maar het grootste gedeelte is verdorven door het lease virus. Mensen van bedrijven die hun auto blindelings naar binnen rijden en tegen wat voor kosten dan ook laten repareren, zonder in discussie te gaan over noodzaak en bedragen.
In Alfa land weet ik wel een paar goede garages. Ik vraag me af of er bij andere merken ook van dat soort liefhebbergarages bestaan.

---
Alfa Romeo 166 2.4JTD mei ‘02 - Blu Odissea
Alfa Romeo Spider S2 mei '79 - Nero
29/Sep/2013, 23:26 Link to this post Verzend persoonlijk bericht aan Paco166
 
AlfaArjen Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 04-2005
Posts: 302
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


Ik rij 147 km met de V6 naar mijn garage, en weer 147 kilometer terug...
29/Sep/2013, 23:43 Link to this post Verzend Email aan AlfaArjen   Verzend persoonlijk bericht aan AlfaArjen MSN
 
Yuri166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Administrator

Geregistreerd: 09-2005
Lokatie: ´s Gravenwezel (B)
Posts: 16927
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


Het verhaal van Hans127 zou wel in dit topic passen...

---
2000 Alfa 166 3.0 V6 24v Super †
1993 Alfa RZ (Project)
1994 Alfa 155 V6
2007 Alfa 159 SW 1.9 JTD 8v

Off Topic:
2008 Fiat 500 1.3 JTDm Pop
30/Sep/2013, 6:13 Link to this post Verzend Email aan Yuri166   Verzend persoonlijk bericht aan Yuri166
 
arjan202 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Head Administrator

Geregistreerd: 01-2008
Lokatie: Harreveld - The Netherlands
Posts: 10624
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


ja idd zeg.

---
166 2.4 JTD 10v Azzurro Nuvola 180 pk †
166 2.4 JTD 20v Rosso Siena 215 pk
Giulia nuova 1.6 Azzurro Le Mans
Spider Nuovo 3.0 V6 12v Nero Magic Pearl
30/Sep/2013, 7:44 Link to this post Verzend Email aan arjan202   Verzend persoonlijk bericht aan arjan202 MSN
 
Tcbo1dinges Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 03-2013
Posts: 332
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


Ik moet zeggen, Ik ben al jaren vaste klant bij een garage vlak bij mij, Ze bellen mij altijd op mocht het onverwachts duur zijn, Tevens mag ik altijd in de garage komen waneer ik maar wil, Als dat nodig is,

Ik ben hier zeer te vrede, En wordt altijd goed geholpen, En tegen een normale prijs, Dat kun je inderdaad bij veel niet zeggen, En het belangrijkste, Ze gaan niet zomaar iets vervangen zonder het met mij te overleggen, En dat vind ik erg belangrijk,

Ze weten dat als er een lampje kapot is, Ze dat gerust kunnen doen, Maar zelfs dan nog bellen ze, Niet dat het hoeft, Maar ze bellen wel netjes, Kom ook bij dat ze natuurlijk weten dat ik zelf een hoop kan doen aan een auto,

Fijne is wel, Dat je altijd met de monteur na spreek als je de auto op haalt, Je zal nooit door een balie medewerker worden bij gesproken, De monteur doet dit altijd zelf,

Maar heb ook wel bij andere garages dure rekening gezien, Waar van ik dacht, Volgens mij hoefde dat niet vervangen te worden,

---
Huidige auto's:
Alfa Romeo - 166 3.0 V6 24V Super
30/Sep/2013, 12:50 Link to this post Verzend Email aan Tcbo1dinges   Verzend persoonlijk bericht aan Tcbo1dinges Blog
 
Hanalfa Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Banned user

Geregistreerd: 07-2006
Lokatie: Veghel
Posts: 7135
Reageer | Citeer
Re: Onderhoud missers...


En nog maar te hopen Jitse dat ze de juiste waterpomp vervangen hebben, met een metalen schoepenrad, anders kon het nog wel eens fout gaan,. emoticon
---
Ciao Han

AR 166 2.5 V6 1999

Ergens op stalling

AR Spider 3.0 12V 1997
AR GTV 2.0 V6 Turbo
AR 164 2.0 TS
AR 90 2.5 V6 QO
AR 33 1.4 IE SW

Lancia HPE 2.0 IE Executive
30/Sep/2013, 18:03 Link to this post Verzend Email aan Hanalfa   Verzend persoonlijk bericht aan Hanalfa
 


Reactie toevoegen

Pagina:  1  2  3 

U bent niet ingelogd (Aanmelden)