Runboard.com
You're welcome.
Community logo


runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

 
Yuri166 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Administrator

Geregistreerd: 09-2005
Lokatie: ´s Gravenwezel (B)
Posts: 16927
Permanente inbouw TomTom


Bij deze en bijdrage van een lid die anoniem wenst te blijven.
Het is een mooie, en eenvoudige manier om een TomTom GPS weg te werken als permanente installatie in het kastje met de klep boven op het dashboard.

Ga als volgt te werk:

1. Maak een plateau waar de houder aan komt te hangen op maat. Dit plateau moet aan een kant een spiegelglad oppervlak hebben voor de zuignap, aan de andere kant moet het (stevig) zelfklevend zijn.

2. Bevestig de houder aan het plateau.

3. Klik de TomTom eraan met de bovenkant naar jouw toe.

4. Breng op 3 punten van het afgezaagde plateau dubbelzijdig, maar dunne kleine stukjes plakstrip aan, waarvan je denk dat dit wel even zal houden.

5. Denk erom dat je deze stukjes op het beschermstrookje plakt dat zich op de achterkant van het plateau bevindt .

6. Maak de onderkant van de deksel goed schoon en vet vrij.

7. Leg het geheel in ingeklapte toestand en met het beeldscherm naar beneden in het vakje. Schuif het zo ver mogelijk met de bovenkant naar je toe.

8. Kijk of je de deksel nog geheel kunt sluiten, zo ja, vul de bodem van het vakje met b.v. op maat gescheurde bierviltjes op, totdat je de deksel net dicht krijgt.

9. Het geheel blijft dan aan het deksel hangen kun je de positie van het plateau aftekenen met een viltstift.

10. Nu kun je de beschermlaag van het plateau verwijderen en het geheel aan de deksel vastplakken.

Image

Image

Image

Let wel, voor deze inbouw is er gebruik gemaakt van een TomTom XL. Er is wel wat ruimte over, dus de montage van bijvoorbeeld een TomTom XXL, of andere zou ook moeten lukken, al bestaat het risico dat er bij het groter worden van de afmetingen, de onderkant van het scherm achter de rand van het kastje kan vallen. Feedback over welke modellen geschikt zijn is welkom (yuri166@alfaromeo166club.nl).


De voeding:

Maak van een stevige electrische kabel of ijzerdraad een geleider om de draad achter de ICS te manoeuvreren.

Ga van boven naar beneden en boor je gaatje rechts achter in de bodem van het opberg vak, niet helemaal tegen de achterzijde omdat je daar achter anders geen ruimte hebt om met de kabel te kunnen bewegen. Daar zit een kunststoffen wand in de weg en kun je de draai naar beneden niet maken wegens ruimtegebrek.

Maak de voedingsadapter voor in de aansteker open, en maak draden aan de 12V voedingspunten die je aan de contacten van de aansteker vast maakt. Let op de polariteit, middelste contact aan middelste contact, en buitenste contact aan buitenste contact. Pak de voedingsadapter in met isolatietape, en verberg deze achter de middenconsole. Het is ook aan te raden om een zekeringgetje er tussen te plaatsen. Hoeft geen zware te zijn, maar gewoon een die beschermt bij kortsluiting.

Het werkt makkelijker als je ook het leren zijpaneel van de middenconsole demonteert (1 schroef) zodat je de kabel van bovenaf ziet komen.

Dan kan je gelijk nog even de boel op vocht nakijken en eventuele verbeteringen aanbrengen.


Een betrekkelijk eenvoudige installatie met een hoog "keep it simple" gehalte. Reken op een inbouw tijd van 1,5 uur, en daarna kan je met een mooie up to dat GPS de weg op, die altijd simpel bij de hand is. En ben je er mee klaar, dan zeg je gewoon tegen die navigatiestem, "Doe je klep dicht!"

Veel plezier.
Laatst gewijzigd door Yuri166, 7/Apr/2014, 22:38


---
2000 Alfa 166 3.0 V6 24v Super †
1993 Alfa RZ (Project)
1994 Alfa 155 V6
2007 Alfa 159 SW 1.9 JTD 8v

Off Topic:
2008 Fiat 500 1.3 JTDm Pop
7/Apr/2014, 20:34 Link to this post Verzend Email aan Yuri166   Verzend persoonlijk bericht aan Yuri166
 
U bent niet ingelogd (Aanmelden)