Runboard.com
You're welcome.
Community logo






runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

 
mpeterm Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 11-2014
Posts: 242
Reageer | Citeer
Inschakelen eerste versnellling lukt niet


Het gaat om een 3.2V6 met handbak [ zes versnellingen).
Soms (niet altijd emoticon !!) lukt het niet om na een periode van stilstand de eerste versnelling in te schakelen. Korte of lange stilstand, koude of warme motor maakt niet uit. De pook lijkt wel geblokkeerd. Tweede versnelling lukt ook niet.
Alleen nadat eerst de achteruit is ontgrendeld en ingeschakeld lukt ook de eerste versnelling weer. Dat inschakelen van de achteruit gaat gepaard met flink wat gekraak.
Ook is enige tijd mechanische herrie te horen - een soort gerinkel alsof er iets dat ronddraait los zit. Soms ook trillingen te voelen in het koppelingspedaal zelf - vergelijkbaar met werkende ABS in het rempedaal.
Daarna weer alles in orde. Tijdens het rijden geen enkel probleem met schakelen en koppelen - alles vloeiend en soepel. Koppeling zit goed "hoog" en werkt verder naar behoren.
Iemand een idee? Wat is er hier aan het stuk gaan - of al stuk?


Laatst gewijzigd door mpeterm, 18/Aug/2018, 11:57


---
3.2 V6 TI - 2005 - GTV bak - Q2 diff - GTA koppeling + vliegwiel - Skytune uitlaat - Squadra tuned - Bilstein B6 dempers + Eibach veren
Maserati Quattroporte 3.2 V8 "Ottocilindri" - 1997
17/Aug/2018, 17:26 Link to this post Verzend Email aan mpeterm   Verzend persoonlijk bericht aan mpeterm Blog
 


Reactie toevoegen





U bent niet ingelogd (Aanmelden)