Runboard.com
Слава Україні!
Community logo


runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

 
alfavjapio Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 12-2019
Posts: 12
Reageer | Citeer
Soms komt het vanzelf goed...


Op 19 december ruilde ik mijn Jaguar X-type na precies 10 jaar geweldig rijden in voor mijn Alfa 166 2.0 TS 2004 distinctive. 161k kilometers, een fraaie onderhoudsgeschiedenis en een fris uiterlijk met enkele minieme roestplekjes en een barstje in de voorruit. Met twee voorgaande eigenaren.
Wat rijdt die auto geweldig!
Nu ben ik 1600 km verder en ik kan rustig zeggen dat ik een intensief leerproces heb ondergaan, met grote dank aan al deze forumschrijvers. In die bijna twee maanden heb ik alle gekende gebreken mee gemaakt: Uitvallen van het systeem- en radiogeluid, wapperende en hokkende ruitenwissers, de rechter richtingaanwijzer die niet automatisch terugkeert, weigerende achteruitrijd sensoren, alarmerende homokineet kraakgeluiden die in de garage opeens waren verdwenen (en daarna niet meer zijn teruggekeerd) knipperende xenonverlichting en de zoektocht naar wat ik nu wel en niet aan boord heb. Ook hielden mijn gasveren van de voorklep het na een paar keer voor gezien. Ik heb het instructieboekje inmiddels 5 keer gelezen en ik heb nu alles onder de knie - denk ik. Het enige dat ik niet kan vinden is het noodtouwtje van het benzineklepje.

Het rare is nu dat alle hiervoor genoemde gebreken zich in die twee maanden vanzelf hebben opgelost! Mijn enige ingreep was de montage van de twee nieuwe gasveren. Voor exact 25 euro de twee, binnen drie dagen bezorgd en binnen vijf minuten gemonteerd.
De rest is vanzelf genezenemoticon. Een paar dagen na aankoop bleef mijn geluid gewoon aan, de cd cassette werkt prima, op enkele hobbels na, de xenon knippert niet meer, de sensoren achteruit doen het opeens en sinds gisteren werkt mijn wissersysteem vlekkeloos. Ik heb trouwens de 'onmogelijke' combinatie van regensensor plus de draaiknop met interval wissen. En inmiddels haal ik exact het aangegeven verbruikscijfer van 1:12.3.
Samengevat: Ik denk dat mijn Alfa lang heeft stil gestaan en in mij de juiste eigenaar heeft gevonden om het hele systeem te resetten tot optimale prestaties. Ik ben erg tevreden met deze aanwinst!
14/Feb/2020, 23:19 Link to this post Verzend Email aan alfavjapio   Verzend persoonlijk bericht aan alfavjapio Blog
 
mpeterm Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 11-2014
Posts: 253
Reageer | Citeer
Re: Soms komt het vanzelf goed...


emoticon . Je bent niet de eerste met deze ervaring. Als ex-Jaguar piloot misschien nog nieuw voor je. Samengevat: emoticon S.elf H.ealing I.talian T.echnology.
Het bestaat dus echt, enfin, daar hoef ik je niet meer van te overtuigen.

---
3.2 V6 TI - 2005 - GTV bak - Q2 diff - GTA koppeling + vliegwiel - Skytune uitlaat - Squadra tuned - Monroe Reflex dempers + Eibach veren
Maserati Quattroporte 3.2 V8 "Ottocilindri" - 1997
16/Feb/2020, 20:31 Link to this post Verzend Email aan mpeterm   Verzend persoonlijk bericht aan mpeterm Blog
 
kokos4 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 07-2011
Posts: 278
Reageer | Citeer
Re: Soms komt het vanzelf goed...


Alfaviapio: Welkom in de "wondere wereld" die Alfa (166) heet! emoticon
17/Feb/2020, 12:11 Link to this post Verzend Email aan kokos4   Verzend persoonlijk bericht aan kokos4 Blog
 


Reactie toevoegen

U bent niet ingelogd (Aanmelden)