Runboard.com
Слава Україні!
Community logo


runboard.com       Registreren voor een gratis Wereldwijd account (Neem eerst een kijkje) | Log in: (), globally (Wachtwoord vergeten?)

 
MarcoSqZld1 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 12-2003
Posts: 6
Reageer | Citeer
posticon Schitterend stuk tekst over de 166 in autokampioen!


Sinds een aantal maanden ben ik één van de gelukkigen die maandelijks de autokampioen in de bus krijgt. Vorige keer stond er een mooi artikel in over de nieuwe 159, daarvoor de Brera. En nu... Jawel... de 166. Enwel een 2.4 JTD Prgression uit 2002 (oude neus) met 106.000 km's op klok (vr.prijs: 20.950 euri's).

Vier volledige bladzijde's toegewijd aan deze italiaanse "zakenauto". Ik zal een aantal stukjes uittypen om zo een indruk te geven. (hopelijk vinden ze dat bij autokampioen niet erg en met een beetje geluk weer aan aantal abbonees er bij??)

Citeer: "Niemand rijdt een Alfa Romeo om alleen nog maar droog van A naar B te komen. Wie Alfa rijdt hééft iets met auto's en waardeert de stijl, de allure, de traditie die elke Alfa tot een beetje bijzondere auto maken. Een die zich onderscheidt van de massa, wat voor velen ook bij zakelijk gebruik een pluspunt is. Een gebruikte 166 als zakenauto voor de kleine ondernemer? Waarom niet?"

"Als het merk Alfa Romeo de weg naar je autohart heeft gevonden is een gebruikte Alfa voor elke dag zeer te billijken. Als zelfstandig ondernemer bijvoorbeeld kun je een chique 166 best een tweede leven als zakenauto gunnen. Je zet hem lekker op de zaak, de investering is te overzien en alle kosten zijn zakelijk, al heb je privé wel de bijtelling in de inkomstenbelasting. Ja maar wacht eens, is zo'n auto wel zo betrouwbaar? hoor ik je zeggen. Jawel,best wel. Goed, het is geen Toyota Camry en zo'n temperamentvolle Italiaan heeft natuurlijk aandacht nodig, van tijd tot tijd, maar wij kennen mensen die heel zorgeloos in moderne Alfa's rijden. Laten we zeggen: weinig merken hebben in de laatste tien jaar kwalitatief zulke grote stappen vooruit gezet als juist Alfa Romeo."

"Een maatpak koop je niet op de markt, een goede isgaar trek je niet uit een automaat en een mooie fles wijn haal je niet bij een supermarkt-in-prijzenoorlog. Zo is het voor de échte Alfisti ook."

"Conclusie... Je gaat geen Alfa Romeo rijden als je gewoon 'wielen' nodig hebt. Je moet de passie van Italië voelen en in het bijzonder de charme van Alfa Romeo waarderen. Zo'n auto heeft toch een heel ander karakter dan de obligate Duitse zakenauto. Onder die voorwaarde is een gebruikte Alfa helemaal niet gek. De kwaliteit van het merk is zoveel beter dan tien, vijftien jaar geleden. Een 166 is dan een heerlijke zakenauto, waarmee je wel opvalt tussen de "grijze pakken"-auto's. De diesel is een feestje op zich. Ga wel voor een exemplaar dat overduidelijk met de goede zorg is omgeven. Bovendien is het goed om te kijken bij een bedrijf met dezelfde voorliefdes in plaats van een handelaarrdie alleen maar blij is zijn witte raaf kwijt te zijn. Onder die condities kun je met deze 166 2.4 JTD heel lang heel gelukkig zijn". Einde citaat...

Als dat niet als muziek in de oren klinkt!? Er werdt ook nog een stukje uitgeweid over de diverse motoren (tot aan de 3.0 van Ton). Het hele artikel met foto's zal ik meenemen tijden de rit van de 27ste! Weer een reden om aan te sluiten. emoticon

Grz.

Marco (in 146... scheelt maar een cijfer hé emoticon )

Laatst gewijzigd door MarcoSqZld1, 12/Mar/2005, 11:45
12/Mar/2005, 11:41 Link to this post Verzend Email aan MarcoSqZld1   Verzend persoonlijk bericht aan MarcoSqZld1 ICQ MSN
 
cars11 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Geregistreerd: 02-2004
Lokatie: Lewedorp
Posts: 678
Reageer | Citeer
Re: Schitterend stuk tekst over de 166 in autokampioen!


Waar heb ik dit eerder gelezen?
 emoticon
En datte ge bedankt zijt dat wette ge he zunne!

Hoef ik het niet meer te plaatsen!

Makkelijk trouwens dat inloggen bij forums van Runboard hé! Een keer en je kan overal bij!!!!

Ciao Marco!

Voor diegenen die Marco nog niet kennen (hij is toch berucht genoeg hoor emoticon ):
Marco is de oprichter van de Squadra Zeelanda. Dus de 27e maart is de kans om hem in levende lijve te aanschouwen (als daar dan interesse voor mocht zijn.... emoticon)---
C.A.R.S. = Cuore Alfa Romeo Sportivo.
http://www.alfaromeo166club.nl
12/Mar/2005, 16:22 Link to this post Verzend Email aan cars11   Verzend persoonlijk bericht aan cars11
 


Reactie toevoegen

U bent niet ingelogd (Aanmelden)